Skip to content

Enkla och snabba pysseltips

Det är roligt att pyssla och det behöver inte vara särskilt komplicerat. Med lite material som du kanske har hemma eller enkelt kan plocka upp på affären kan ni göra riktigt fina saker.

Höstträd

På hösten är det roligt att göra egna höstträd för att dekorera hemmet. För att göra det behöver ni bara fina höstlöv, en sax, lim, ett ark papper och två toalettrullar. Pappersarket klipper ni till samma form som en trädkrona, sedan limmar ni fast era fina höstlöv på den. Klipp ett hack på vardera sida av toalettrullen och stick ner trädkronan där. Den andra pappersrullen klipper ni ut små rektangulära bitar av. De ska limmas fast längst ner på stammen och se till att allt står stadigt.

Godisexperiment är alltid populärt

Barn älskar godis och att pyssla med dem är alltid populärt. Ett tips är att köpa Smarties och skapa färgglad konst med dem. Använd en stor tallrik med kant och ungefär 30 Smarties. Låt barnet lägga ut godisarna i en cirkel längs tallrikens kant. Låt dem sedan hälla en matsked varmt vatten i mitten på tallriken. Resultatet blir en färgexplosion som barnen kommer att älska!

Gör egna pärlarmband

Många barn älskar att pyssla med pärlor och det går väldigt snabbt att både lägga pärlplattor och göra egna pärlsmycken. För att göra ett pärlarmband behöver ni bara en elastisk tråd och pärlor som träs på tråden. Det knyts sedan ihop av en vuxen och är färdigt! Gör gärna ett matchande halsband för att få en riktigt snygg stil.

Skapa figurer av konservburkar

Om du har några tomma konservburkar hemma kan ni göra roliga figurer av dem. Använd hobbyfärg och måla först burkarna vita. Låt torka (det går snabbt) och måla sedan den figur som ni vill ha. Ni kan måla egna dekorationer om ni vill, eller använda klistermärken eller rullögon. Ni kan även klistra fast piprensare för att göra hår och armar. Det här är perfekt återvinningskonst och ni behöver inte bara vara begränsade till konservburkar – gamla flaskor, glasburkar och andra förpackningar kan också göras om.