Skip to content

Konst och inredning – Så inreder du med konst

Att inreda med konst kan vara ett utmärkt sätt att liva upp ett rum och ge det personlighet. Det finns många olika sätt att inreda med konst, och det viktigaste är att välja konst som passar din smak och stil. Här är några tips på hur du kan inreda med konst:

  1. Välj rätt storlek på dina konstverk. Om du har ett stort tomt väggutrymme kan du välja stora tavlor eller målningar, medan mindre väggar kan kläs med mindre konstverk.
  2. Var inte rädd för att kombinera olika stilar och medium. Du kan välja konstverk som är målade, fotografier, skulpturer eller tryck, och kombinera dem på ett sätt som fungerar för dig.
  3. Placera dina konstverk på strategiska ställen i rummet. Om du har ett viktigt möbelstycke, till exempel en soffa eller säng, kan du placera dina konstverk ovanför eller bredvid det för att få det att sticka ut. Få tips om inspiration hos Rapio AB om du funderar på att skaffa ett uterum.
  4. Var inte rädd för att experimentera med färger och mönster. Konst kan vara ett bra sätt att införa färg och mönster i ett annars neutralt rum, så var inte rädd för att välja verk som har starka färger eller mönster.
  5. Se till att dina konstverk passar in i rummets övriga inredning. Om du har en minimalistisk stil i övrigt i rummet, välj då konstverk med en liknande estetik. På samma sätt bör du matcha färger och stilar för att skapa en harmonisk helhet.

Att inreda med konst kan vara både roligt och lönsamt. Genom att välja rätt storlek, kombinera olika stilar och medium, placera dina konstverk på strategiska ställen och se till att de passar in i rummets övriga inredning, kan du skapa ett personligt och stilfullt hem.