Skip to content

Svenska populära barnvisor

Det finns många populära barnsånger i Sverige. En del av dem är pedagogiska, medan andra bara är för skojs skull. Här är några av de mest populära:

  1. Bingo var hans namn-O – Denna klassiska låt handlar om en hund som heter Bingo. Det är ett bra sätt att lära barnen siffror och räkna.
  2. Hjulen på bussen – Den här catchiga låten handlar om allt som händer under en bussresa. Den kommer garanterat att få barnen att röra på sig och sjunga med.
  3. Huvud, axlar, knän och tår – Den här låten är ett bra sätt att få barnen att röra på sig. Det är också ett bra sätt att lära dem kroppsdelar.
  4. Om du är lycklig och vet det – Den här klassiska sången kommer garanterat att få alla barn att le. Den är perfekt för att lära barnen om känslor.
  5. Ro, ro, ro din båt – Den här tidlösa sången är perfekt för att sjunga med när man ror en båt eller bara njuter av en solig dag utomhus.
  6. Den lilla spindeln – Den här förtjusande sången är perfekt för att lära barnen om spindlar och andra insekter.
  7. Blinka lilla stjärna – Den här klassiska sången är en favorit vid läggdags för många barn. Den är också bra för att lära dem om stjärnor och planeter.
  8. Den gamle MacDonald hade en gård – Denna ikoniska sång är perfekt för att lära barnen om bondgårdsdjur. Den är också bra för att göra djurljud.

Detta är bara några av de många populära barnvisorna i Sverige. Med så många att välja mellan finns det säkert en som ditt barn kommer att älska. Så sjung med och ha kul!